Djurförsäkring

En djurförsäkring är för dig som är ägare till ett husdjur som vanligtvis är en hund, katt eller en häst. Djurförsäkringen finns till för att du ska kunna bli skyddad ekonomiskt i en situation där ditt husdjur behöver vård eller någon annan typ av omvårdnad som kostar pengar.

En anledning till att det finns djurförsäkringar är för att undvika att en persons ekonomiska situation ska göra att ett djur blir lidandes i onödan. Många kanske inte har råd med att betala en akut operation för flera tiotusentals kronor och då står valet att stanna hemma och låta djuret lida (vilket är olagligt) eller avliva djuret, något som också kostar pengar. En djurförsäkring är ett skydd för både djuret i fråga men också ägaren och ägarens ekonomiska situation. Även om ägaren har råd med att lägga pengar på en akut operation, medicin, avlivning eller liknande så kan det vara en väldigt stor utgift som kan svida i plånboken. En djurförsäkring hjälper delvis till med att betala utgifterna vilket skapar trygghet för både djuret och dess ägare.

Det som är lite speciellt med en djurförsäkring är att det faktiskt de flesta djurförsäkringar ingår livförsäkring. Detta innebär att ersättning utbetalas då djuret som är försäkrat måste avlivas på grund av sina skador, till exempel efter att ha blivit påkörd eller fått en sjukdom som är för svår för att behandla. Så precis som för en människa så betalas en ersättning ut genom djurförsäkringen, denna kan exempelvis täcka de kostnader som det kostar att avliva djuret men också för att kunna köpa ett nytt djur som substitut då det tidigare djuret kan ha haft en funktion som till exempel familjevän eller kanske hjälpreda på ett lantbruk. Är det så att djuret blir sjukt eller på något sätt uppvisar tendenser på något onormalt som innebär att en undersökning på ett djursjukhus är på plats så kan en djurförsäkring hjälpa till att ersätta den kostnad som undersökningen har. En djurförsäkring kan också ersätta de påföljande kostnader efter undersökningen som till exempel kan vara operation, medicin, förband eller annat som helt enkelt kostar pengar.

En djurförsäkring är således en försäkring för att djuret alltid ska kunna må bra utan att gå och lida. En djurförsäkring är självklart också ett skydd för ägaren som ska behöva slippa betala tiotusentals kronor för en operation, något som de flesta faktiskt inte kan betala på rak arm. Djurförsäkringen ser till att din hund, katt eller kanske häst är skyddad vad som än händer. Ägaren till djuret ska också med hjälp av sin djurförsäkring kunna få ersättning vid dödsfall för att ersätta det avlidna djuret. Så om du har djur som inte är försäkrat eller ska skaffa ett djur inom kort så är det dags att teckna djurförsäkring direkt. Anpassa djurförsäkringen efter ditt djurs egenskaper och beställ så kan ni känna er trygga redan från och med idag.