MC-försäkring

En MC-försäkring är mycket bra att ha om man är en innehavare av en motorcykel. Om du är på väg att skaffa en motorcykel så är det rekommenderat att du skaffar en MC-försäkring redan samma dag du skaffar motorcykeln då en MC-försäkring gör ditt innehavande av en motorcykel mycket tryggare.

Enligt lag ska du ha en trafikförsäkring tecknad oavsett om du har MC-försäkring eller inte. Trafikförsäkringen som du ska ha täcker utgifter för att ersätta skador på andra personers fordon eller föremål i en trafikolycka, dock inte din egen bil. En MC-försäkring är ett väldigt bra komplement till en trafikförsäkring då en trafikförsäkring ger minimalt skydd. Med en MC-försäkring kan du känna dig mycket mer trygg då du får hjälp att betala många oväntade utgifter som kan uppkomma vid olyckor, skador och fel på en motorcykel.

Det grundläggande skydd du får i en MC-försäkring är självklart mot skador på motorcykeln som kommit vid till exempel en trafikolycka. Vad försäkringen gör är att den hjälper till att ersätta en del av det belopp som det kostar att åtgärda skadorna genom reparationer.

Med en MC-försäkring får du också hjälp med ersättning i ett sådant fall som din motorcykel fattar eld av skadegörelse, motorfel eller något annat som kan framkalla att en brand startar på motorcykeln. Med en MC-försäkring får du alltså hjälp att ersätta de förstörda delar samt reparera det som behöver repareras efter branden.

I vissa MC-försäkringar ingår även räddningsskydd vilket innebär att du kan få hjälp att betala bärgning för en motorcykel i ett sådant fall som motorcykeln fått stopp och inte längre kan användas utan behöver akut bärgning. Räddningsskyddet kan även ersätta andra utgifter som kan uppkomma vid haveri av motorcykeln.

I en MC-försäkring ingår även ett stöldskydd som till viss del och med vissa villkor som hjälper dig finansiellt att köpa en ny motorcykel som kan ersätta den bestulna. En motorcykel är relativt enkel att stjäla då den inte är lika skrymmande som en bil vilket gör den till ett utsatt mål för stölder. Med en bra MC-försäkring får du ersättning för den gamla och du kan därmed känna dig tryggare i ditt innehavande av en motorcykel.

I en MC-försäkring kan det även ingå skydd mot skadegörelse på ett sådant sätt att du får hjälp av försäkringsbolaget att ersätta de utgifter som kan uppkomma vid reparation av de skador som uppkommit av en eventuell skadegörelse av din motorcykel.

Det ingår oftast också ett ansvarsskydd i din MC-försäkring som hjälper dig betala
rättegångskostnader då en trafikolycka går upp i tingsrätten för en rättegång. De kostnader som kan uppkomma kan vara höga och varierar beroende på om du blir fälld eller ej.

Ska du köpa motorcykel så ska du självklart ha en MC-försäkring. Det råder inga tvivel om att mycket kan hända en motorcykel; Stölder, skadegörelse och inte minst olyckor. Genom att ha en riktigt bra MC-försäkring kan du känna dig säkrare och tryggare med din motorcykel.