Reseförsäkring

Ska du ut och resa? Har du en reseförsäkring? INTE? Skaffa en då genast.

En separat reseförsäkring är bra att ha ifall man tex. råkar ut för en olycka utomlands som kräver läkarvård, om du skulle bli misshandlad, om du måste opereras och läggas in på sjukhus, bagaget är borta eller om du bli bestulen.

I din hemförsäkring så ingår en sk ”reseförsäkring” som gäller endast 45 dagar som oftast endast ger minimal skydd. Stannar du borta längre så behöver du teckna separat reseförsäkring. Reser du inom EU så glöm inte att skaffa det sk ”EU-kort” Europeisk Försäkringskort som ger dig rätt till ”nödvändig vård” inom EU/EES inkl Schweiz. Men ”nödvändig vård” menas den akuta vård man kan tänkas behöva för att fullfölja sin resa. Fast bara hos allmänna vårdgivare. Dessutom täcker inte kortet eventuell hemresa, om olyckan skulle vara allvarlig. Ett EU-kort skaffar man kostnadsfritt hos Försäkringskassan innan resan. Tar ca 10 dagar.

Många tilläggs reseförsäkringar ger skydd för följande:
* Olycksfall eller akut sjukdom
* Invaliditet
* Dödsfall
* Överfall
* Om något allvarligt sker hemma
* Skadat eller stulet resgods
* Rättsskydd
* Ansvarsskydd
* Outnyttjad resekostnad
* Försening
* Strejk

Ett bolag som bara jobbar med reseförsäkringar och reseskydd är Europeiska ERV. Europeiska ERV är en av de största aktörerna på den svenska marknaden för privat- och tjänstereseförsäkring som årligen försäkrar 2 miljoner resenärer. Dem erbjuder en hel del olika reseförsäkringspaket beroende på ditt behov och krav. Klicka nedan för att läsa mer på deras hemsida.